Banner Pooling(GB)

Pooling

Emballagepooling

U heeft ongetwijfeld wel eens pallets, boxen of rolcontainers moeten huren tijdens het hoogseizoen of een speciaal evenement. Maar het was waarschijnlijk een probleem om alles terug te halen: ze raken kwijt en zorgen hierdoor voor een enorme kostenpost. Bij emballage pooling maken meerdere klanten gebruik van de emballage, zoals kunststof pallets, inklapbare boxen en gitterboxen. 2Return stelt de middelen beschikbaar, waarna u uw producten hiermee kunt versturen. Door de verzendinformatie via EDI naar 2Return te sturen weten wij waar de middelen zich bevinden. Zodra de emballage gereed staat zorgt 2Return voor het retour halen naar het 2Return depot, waar eventuele reparatie en reiniging plaatsvindt. 2Return regelt de volledige logistiek van ladingdragers in de supply chain, vanaf de productielocatie tot en met het retour halen aan het einde van de keten.

Voordelen van emballagepooling:

 • 2Return organiseert alle logistieke stromen
 • Geen investering in emballage
 • Ontzorging van onderhoud, reparatie en reiniging
 • Duurzame en kostenbesparende oplossing
 • Efficiënt gebruik van logistieke middelen
 • Hoge en constante kwaliteit van de emballage

Emballagepooling width=

Hoe werkt emballagepooling:

 • 2Return levert de gewenste emballage op uw productie- of distributielocatie
 • U verzendt uw goederen en producten middels de emballage naar uw klanten
 • Een slim IT-systeem leest de verzendinformatie automatisch in
 • De software informeert 2Return over afleveradres en -datum
 • 2Return retourneert de emballage van uw klant naar het 2Return depot
 • Retour gekomen emballage wordt gecontroleerd, gerepareerd en gereinigd
 • Na inspectie wordt u geïnformeerd over de administratieve afhandeling
 • 2Return stelt de emballage via de pool opnieuw beschikbaar

Het poolen van emballage is uitermate geschikt om tekorten in het hoogseizoen of tijdens speciale evenementen op te vangen. Producten die kunnen worden gebruikt voor de pool zijn: metalen en plastic boxen, zowel vast als inklapbaar, rolcontainers en onze nieuwe opvouwbare palletbox 'Smartbox'.

Smartbox

Als duurzaam alternatief voor kartonnen dozen en gaasboxen introduceert 2Return de Smartbox. De Smartbox is een herbruikbare lichtgewicht palletbox, geschikt voor het efficiënt verpakken en vervoeren van producten. Het gebruik van eenmalige verpakkingsmaterialen zoals plastic en karton worden hierdoor overbodig.

Vanwege de inklapbare constructie kunt u tot 80%van uw opslagruimte besparen wanneer de boxen leeg zijn. Door de ergonomische vormgeving is de Smartbox eenvoudig in- en uit te klappen. De Smartbox is leverbaar in 3 formaten. Met 2Return Pooling zijn de boxen eenvoudig met uw smartphone te volgen via een handige app.

Lees meer op smartbox.2return.nl of neem contact met ons op over wat de Smartbox voor u kan betekenen.

Service dekking in heel Europa

2Return heeft een dekkend netwerk in heel Europa en maakt voor distributie, onderhoud, reparatie en reiniging van de emballagepool gebruik van het internationale netwerk van Rotom Groep en partners.

Meer weten over emballage pooling, het retour halen van emballage of RTI management? Neem contact met ons op via info@2Return.nl of bel +31(0)4 99 49 65 90.

Onze meest populaire producten

 • Inklapbare palletboxen

  Inklapbare palletboxen

  Een speciaal geselecteerde groep van plastic, opvouwbare palletboxen voor opslag en transport van producten zijn beschikbaar gemaakt voor pooling. Deze uiterst duurzame plastic containers zijn gemaakt van de beste materialen en ontworpen voor zeer intensief gebruik en een optimaal werkcomfort (handling). Het voornaamste voordeel is de mogelijkheid om deze in te klappen wanneer ze leeg zijn. Deze functie biedt aantoonbare voordelen zoals lagere kosten in retourvervoer en opslag. Sommige boxen kunnen worden afgesloten met een zegel welke bescherming biedt tegen ongewenste toegang door derden. Zoals binnen de logistieke keten gebruikelijk is dienen de dragers duurzaam, licht en gemakkelijk zijn te hanteren. De kunststof palletboxen binnen deze groep voldoen volledig aan deze eisen waarbij u op basis van uw specifieke eisen een keuze uit een van de modellen kunt maken. Veelgebruikte afmetingen zijn 1200x1000 en 1200x800. Alle palletboxen zijn uitvoerig door ons getest en grondig gecontroleerd. Wij adviseren deze daarom ook aan voor gebruik als pooling item binnen elk Supply Chain proces.

 • Inklapbare en nestbare kratten

  Inklapbare en nestbare kratten

  Onderstaand voor pooling aanbevolen inklapbare en nestbare plastic kratten worden onderverdeeld in twee hoofdgroepen. De eerste zijn nestbare kratten met deksel. Ondanks dat deze kratten niet inklapbaar zijn biedt het speciale trapezevormig ontwerp de mogelijkheid de kratten in elkaar te stapelen. Onder nestbaar wordt verstaan het in elkaar plaatsen van de kratten. De kratten hebben ook een geïntegreerd deksel waardoor ze afsluitbaar zijn en mits gesloten op elkaar kunnen worden gestapeld. Speciale gaten in het bovenste deel maken het mogelijk de krat te verzegelen ter voorkoming van openen door onbevoegden.

  De tweede groep zijn de inklapbare kratten. Het voordeel bij deze kratten is ongetwijfeld de regelmatige vorm en het kunnen inklappen wanneer deze leeg zijn. Ook deze kratten kunnen worden uitgerust met een deksel vast verbonden met de krat. Robuust ontwerp, de beste materialen, en het gemak van het vouwen maken deze uiterst geschikt voor toepassing als pooling item. De standaard afmetingen zijn 600x400 en 300x400 mm. Zowel inklapbare als nestbare kratten passen  perfect bij kunststof pallets – welke nader zijn omschreven in hun eigen pooling categorie.

 • Pallet opzetranden

  Pallet opzetranden

  Een breed scala aan pallet opzetranden gemaakt van hout, kunststof of metaal. Alle onderstaande producten zijn robuust en zijn bewezen artikelen voor pooling projecten. De basis afmetingen zijn 1200x800 en 1200x1000mm. Houten en plastic randen hebben een standaard hoogte van 200 mm, waarbij door meerdere randen op elkaar te stapelen elke gewenste configuratie voor elke logistieke behoefte kan worden gemaakt. Sterk ontwerp met solide scharnieren beschermen zelfs zeer zware producten. Ook met zeer onregelmatige afmetingen en tijdens het transport. Houten palletranden passen perfect bij Europallets (zie hieronder) en de kunststof randen combineren prima met kunststof pallets - in meer detail beschreven in de categorie kunststof pallets. In beide gevallen geldt de mogelijkheid om de randen op te vouwen, wat aanzienlijke ruimtebesparing geeft in retourtransport, iets dat echt nodig is in elk pooling proces. Metalen opzetranden zijn ook een goede optie voor pooling waarbij direct zicht op de inhoud noodzakelijk is voor controle en waar door het klapraam de inhoud gemakkelijk is uit te nemen. Het ontwerp van de wanden is geschikt voor stapeling waarbij de pallet met randen op de andere wordt geplaatst. De metalen randen passen perfect op elke houten pallet en bieden zo een kosteneffectieve oplossing.

 • Inklapbare metaal boxen

  Inklapbare metaal boxen

  Hieronder presenteren we solide, metalen boxen, die voor het efficiënte en harde werk in elk pooling project kunnen worden ingezet. Ze zijn gebouwd van massief gegalvaniseerd metaal waarbij het geavanceerde ontwerp de mogelijkheid biedt de box in te klappen. In tegenstelling tot de pallet opzetranden, zijn de inklapbare metalen boxen selfsupporting units - er is geen noodzaak om hen te ondersteunen met pallets. Speciaal ontworpen voeten en tophoeken maken stapeling mogelijk tijdens opslag en transport. De sterke bodem zorgt voor eenvoudige handling met heftrucks en handpallettrucks. Het lichte gewicht en zeer duurzame constructie van de metalen gaascontainers zijn de reden dat deze worden gebruikt als pooling item voor de meest uiteenlopende producten. Standaard afmetingen: 1200x800 en 1200x1000 welke toepasbaar zijn binnen vrijwel elk Supply Chain proces.

 • Plastic pallets

  Plastic pallets

  De belangrijkste voordelen van de door ons voorgestelde plastic pallets zijn in de eerste plaats de sterkte en een lange levensduur. Gemaakt van de beste materialen (HDPE en PE) wat zorgt voor een probleemloze werking bij zelfs de meest intensieve pooling rotaties. Sommige modellen plastic pallets zijn voorzien van speciale metalen versterkingen, welke effectief het draagvermogen van  de pallet verhogen en perfect geschikt maken voor opslag in stellingen. De standaardafmetingen zijn 1200x800 en 1200x1000. Het speciale model in deze reeks is de H1 pallet, meestal gebruikt in de levensmiddelensector. Hoogwaardige materialen en relevante certificaten zorgen voor gebruik in een breed temperatuurbereik van -40 °C tot +70 °C. Een bijkomend element van onze pallets is het speciale antislip oppervlak welke het comfort verhogen en de veiligheid verbeteren. Ze voorkomen dat goederen makkelijk van de pallet schuiven tijdens handling en transport. Sommige modellen van de plastic pallets zijn uitgevoerd als rondom lopend waarbij extra steunbalken zorgen voor versterking van de pallet en verbeterde stabiliteit tijdens het stapelen in opslag en transport. Alle pallets zijn ontworpen voor gebruik van mechanisch transport door rol- en transportbanden. De plastic pallets kunnen perfect worden gebruikt met plastic palletranden, beschreven in meer detail in hun eigen productcategorie.