Over ons

2Return is in 2010 opgericht als 100% dochter van Rotom Europe BV. Wij richten ons op de logistieke dienstverlening voor ladingdragers, zoals pallets, inklapbare boxen en plastic kratten en palletranden. Onze kernactiviteit is het volledig beheren van uw pallets, boxen en overige meermalige emballage. Hierbij is track & trace een belangrijke management tool.

Wij bieden:

 • Een gedegen product- en marktkennis van een breed scala logistieke middelen
 • Logistieke knowhow en ervaring op het gebied van klantbeheer, organisatie, administratie, verhuur, operationeel depotbeheer en transport
 • Ervaring met dienstverlening aan internationaal opererende bedrijven
 • Ervaring met uitbesteding van diensten en activiteiten aan derden
 • Geavanceerd managementsysteem gespecialiseerd in emballagebeheer, inclusief RFID en digitale documentverwerking

Branches

2Return biedt de juiste oplossing voor het beheer van logistieke stromen in diverse sectoren:

  Automotive

  In de automotive worden veel kleinere onderdelen verwerkt. Deze onderdelen zijn vaak kwetsbaar en dienen zorgvuldig verpakt en vervoerd te worden. Het verpakken op pallets en omwikkelen met plastic brengt veel afval met zich mee. De Smartbox biedt de mogelijkheid om met minder verpakkingsmateriaal de kleine onderdelen op een veilige wijze te verpakken, transporteren en op te slaan. Via 2Return Pooling worden de lege Smartboxen na het afmelden via de app retour gehaald door onze transporteurs en na reiniging weer beschikbaar gesteld. Een flexibele en duurzame oplossing voor uw logistieke stromen.

  Chemie

  Het verpakken en vervoeren van chemische bestanddelen brengt specifieke eisen met zich mee. Naast veiligheid en duurzaamheid is ook de tijdige beschikbaarheid van logistieke emballage een belangrijk onderdeel van het productie- en distributieproces. De aanschafwaarde van nieuwe kunststof pallets en meermalige verpakkingsmaterialen kan flink in de papieren lopen. Via 2Return Packaging Recovery en RTI Management zorgen wij voor het volledige beheer van deze emballage, zodat het tijdig en in uitstekende staat weer inzetbaar is. Op die manier wordt optimale efficiëntie van uw distributiestromen gewaarborgd.

  Industrie

  Als producent gebruikt u logistieke emballage zoals pallets om uw producten naar uw klanten te vervoeren. Vaak is deze emballage klantspecifiek en op maat gemaakt. Zodra de pallets leeg zijn blijven ze bij uw klanten liggen als overbodig materiaal, terwijl uw productie en distributie doorgaat. 2Return zorgt er via Packaging Recovery voor dat uw pallets retour gehaald worden van uw klanten en na reparatie en onderhoud opnieuw bij u aangeleverd worden. Zodat ze opnieuw ingezet kunnen worden voor een optimale goederenstroom naar uw klanten.

  Retail

  Fluctuerende vraag naar gebruiksartikelen en levensmiddelen vormt een grote uitdaging in het emballagebeheer in de retailsector. Seizoensinvloeden en grote evenementen kunnen een tijdelijk tekort aan logistieke emballage veroorzaken, waardoor de aanvoer van uw goederen stagneert. Een tijdelijke aanvulling van uw emballagebestand kan hierbij een oplossing bieden. Middels 2Return Pooling worden rolcontainers en overige ladingdragers via een huurconstructie beschikbaar gesteld. Deze items worden via track&trace gevolgd, waardoor u altijd inzicht heeft waar ze zich bevinden.

Meer weten over RTI-management, Packaging Recovery of emballage pooling? Neem contact met ons op via info@2Return.nl of tel.nr. +31 (0)4 99 49 65 90.

About Us

About Us 2Return