Packaging manufactuer

Packaging manufactuer

"Eindelijk zijn we verlost van grote hoeveelheden pallets op ons fabrieksterrein wat ook nog extra ruimte productieruimte heeft opgeleverd. Het recovery programma zorgt voor een toename van het aantal herbruikbare pallets binnen onze totale palletpool..."

marcieuat_casestudy/c/a/case3-cust-img_2.png
Ruud,
Warehouse Manager

De fabrieken hebben dagelijks behoefte aan grote hoeveelheden lege pallets. Deze pallets moeten voldoen aan specifieke eisen zodat de pallets geen problemen veroorzaken tijdens het productieproces. Op het fabrieksterrein is opslagruimte voor pallets beperkt en worden pallets vanwege het brandrisico liever elders op voorraad gehouden. De geproduceerde verpakkingen worden vrijwel direct en op order uitgeleverd. De gebruikte pallets moeten na levering weer aan de fabriek worden geretourneerd voor hergebruik.

Hoewel het belang van pallets binnen ons bedrijf aanzienlijk is willen wij als specialist in het vervaardigen van kartonnen verpakkingen niet bezig zijn met pallets. Besloten is om het complete palletbeheer voor meerdere fabrieken onder te brengen bij een expert. Door opslag op eigen depots dichtbij de fabrieken is nog maar een zeer beperkte voorraad aan pallets op de plant zelf nodig. Voor enkele van deze fabrieken beheert 2Return zelf de voorraad en vult deze op basis van kan-ban dagelijks aan. Zodra pallets naar afnemers worden uitgeleverd wordt de verzendinformatie aangereikt aan 2Return die deze automatisch inleest in het slimme palletbeheersysteem. 2Return zorgt ervoor dat vervoerders pallets bij aflevering omruilen of voor meerdere leveringen samen weer ophalen en afleveren op een van de depots. Daar worden de pallets allemaal geïnspecteerd op kwaliteit en gesorteerd naar type. Pallets welke niet aan de eisen voldoen worden gerepareerd. Een deel van de geleverde pallets worden aan de klant doorverkocht en komen niet retour. Deze worden automatisch aangevuld uit eigen voorraad. Met alle afnemers heeft 2Return afspraken gemaakt over het retourneren van lege pallets en onderhoudt deze in detail in het systeem. Zo weet het precies welke afnemer wel of niet pallets retour geeft; welke typen het betreft en welke afspraken van kracht zijn. Van elke inname van pallets wordt een getekend document opgeslagen ter validatie van een sluitende administratie.

Packaging recovery van 2Return biedt ons zowel operationele efficiency op de fabrieken als volledige ondersteuning in het beheren van de palletstromen naar en van onze afnemers. 2Return stelt ons in staat om pallets over meerdere fabrieken en als een poolsysteem in te zetten en zorgt voor onderbouwing van pallettegoeden bij afnemers en vervoerders. Doordat pallets op depots 1 op 1 worden gecontroleerd en just-in-time worden aangeleverd heeft de fabriek geen omkijken meer naar pallets en kan zich volledig concentreren op de productie van verpakkingen.

Profiel

Onze klant is een toonaangevende producent van kartonnen verpakkingen en toeleverancier voor bedrijven in de industrie; consumentenproducten en transport. Verpakkingen bieden primair bescherming aan het product tijdens transport en opslag; kennen een diversiteit aan afmetingen en worden uitgeleverd op pallets. Door de diversiteit aan afmetingen kunnen lang niet alle omverpakkingen op een pallet met standaard afmeting worden vervoerd en worden specifieke pallets gehanteerd. Naast de houten pallet wordt vooral binnen de levensmiddelenindustrie steeds vaker gekozen voor een plastic pallet. Verpakkingen zijn een volumineus product waardoor ook veel pallets nodig zijn.

Dienst: packaging recovery

Sector: verpakkings industrie